Рулца от патладжани с плънка от пилешко месо


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

350 г
пилешко филе
1 бр.
патладжани
75 мл
маслиново масло
3 с.л.
светъл балсамов оцет
1 с.л.
песто „Дженовезе”
1 ч.л.
пушен червен пипер

Приготвяне

1
Филето се подсушава върху кухненска хартия и се нарязва на ивици. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква леко.
2
Слага се в подходящ съд с 1 с. л. сгорещено маслиново масло и се пържи до златисто. Прехвърля се в друг съд и се прибавя пестото. Разбърква се добре и се оставя на топло.
3
В съда, в който е пържено месото, се слагат още 2 с. л. маслиново масло и патладжанът, нарязан на шайби с дебелина около 5 мм. Пържи се до омекване, след което се овкусява със сол, черен и пушен червен пипер.
4
После всеки резен се обръща обратно и върху него се поставя едно парче пилешко месо. Патладжанът се завива на руло и се закрепва с клечка за зъби.
5
Ястието се сервира веднага, докато е топло, поръсено с останалото маслиново масло и балсамовия оцет.

Подобни рецепти