Рибни пръчици от треска


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 800 г
    филе от риба треска
  • 3 бр.
    яйца
  • 1 връзка
    магданоз
  • 3 бр.
    филии бял хляб
  • 150 г
    брашно
  • 80 г
    царевичен грис
  • 100 мл
    олио
  • 1 бр.
    лимон

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Хлябът се смила в блендер, смесва се с наситнения магданоз и царевичния грис.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Рибата се реже на пръчици. Полива се със сока от половината лимон. Овалва се в брашно, смесено със сол и черен пипер, след това в разбити яйца и накрая в трохите.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Олиото се сгорещява и в него се пържи рибата. Поставя се върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина. Сервира се с резени лимон.

Подобни рецепти