Рибни пръчици от треска


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

800 г
филе от риба треска
3 бр.
яйца
1 връзка
магданоз
3 бр.
филии бял хляб
150 г
брашно
80 г
царевичен грис
100 мл
олио
1 бр.
лимон

Приготвяне

1
Хлябът се смила в блендер, смесва се с наситнения магданоз и царевичния грис.
2
Рибата се реже на пръчици. Полива се със сока от половината лимон. Овалва се в брашно, смесено със сол и черен пипер, след това в разбити яйца и накрая в трохите.
3
Олиото се сгорещява и в него се пържи рибата. Поставя се върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина. Сервира се с резени лимон.

Подобни рецепти