Патладжаните се обелват и се нарязват на шайби с дебелина 1,5–2 см. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Поливат се с малко маслиново масло и се пекат в загрята на 200°С фурна около 20 минути.
2
Прехвърлят се в подходящ съд, прибавят се лимоновият сок, пюрираният чесън, сол и черен пипер. Сместа се пасира добре.
3
Слагат се ситно нарязаните бадеми и маслиново масло.
4
Разядката се съхранява в херметически затворен съд, докато бъде сервирана. Поднася се с препечен хляб.
Съставки
Съставки за
Порции
1 кг
патладжани
2 скилидки
чесън
75 мл
маслиново масло
3 с.л.
лимонов сок
2 с.л.
нарязани бадеми
Приготвяне
1
Патладжаните се обелват и се нарязват на шайби с дебелина 1,5–2 см. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Поливат се с малко маслиново масло и се пекат в загрята на 200°С фурна около 20 минути.
2
Прехвърлят се в подходящ съд, прибавят се лимоновият сок, пюрираният чесън, сол и черен пипер. Сместа се пасира добре.
3
Слагат се ситно нарязаните бадеми и маслиново масло.
4
Разядката се съхранява в херметически затворен съд, докато бъде сервирана. Поднася се с препечен хляб.