Разядка с патладжани


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    патладжани
  • 2 скилидки
    чесън
  • 75 мл
    маслиново масло
  • 3 с.л.
    лимонов сок
  • 2 с.л.
    нарязани бадеми

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Патладжаните се обелват и се нарязват на шайби с дебелина 1,5–2 см. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Поливат се с малко маслиново масло и се пекат в загрята на 200°С фурна около 20 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Прехвърлят се в подходящ съд, прибавят се лимоновият сок, пюрираният чесън, сол и черен пипер. Сместа се пасира добре.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Слагат се ситно нарязаните бадеми и маслиново масло.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Разядката се съхранява в херметически затворен съд, докато бъде сервирана. Поднася се с препечен хляб.

Подобни рецепти