Разядка от леща и зелени маслини


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 300 г
    червена леща
  • 20 бр.
    зелени маслини (без костилки)
  • 4 скилидки
    чесън
  • 80 мл
    маслиново масло
  • 40 г
    сусамов тахан
  • 1 бр.
    лимон
  • 30 г
    нарязани шамфъстъци
  • 1 щипка
    смлян кимион

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Лещата се сварява в подсолена вода.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Заделят се няколко маслини, а останалите се нарязват. Чесънът се наситнява.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Лещата, нарязаните маслини, чесънът, сусамовият тахан и половината маслиново масло се пюрират, като се овкусява със сол и черен пипер. Според вкуса може да се добави останалото маслиново масло на тънка струя.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Разядката се поднася в купа, поръсена с лимоновия сок и кимиона и украсена със заделените маслини и шамфъстъци. Към тази разядка поднесете препечен хляб, намазан с маслиново масло и поръсен с черен пипер.

Подобни рецепти