Заделят се няколко маслини, а останалите се нарязват. Чесънът се наситнява.
3
Лещата, нарязаните маслини, чесънът, сусамовият тахан и половината маслиново масло се пюрират, като се овкусява със сол и черен пипер. Според вкуса може да се добави останалото маслиново масло на тънка струя.
4
Разядката се поднася в купа, поръсена с лимоновия сок и кимиона и украсена със заделените маслини и шамфъстъци. Към тази разядка поднесете препечен хляб, намазан с маслиново масло и поръсен с черен пипер.
Съставки
Съставки за
Порции
300 г
червена леща
20 бр.
зелени маслини (без костилки)
4 скилидки
чесън
80 мл
маслиново масло
40 г
сусамов тахан
1 бр.
лимон
30 г
нарязани шамфъстъци
1 щипка
смлян кимион
Приготвяне
1
Лещата се сварява в подсолена вода.
2
Заделят се няколко маслини, а останалите се нарязват. Чесънът се наситнява.
3
Лещата, нарязаните маслини, чесънът, сусамовият тахан и половината маслиново масло се пюрират, като се овкусява със сол и черен пипер. Според вкуса може да се добави останалото маслиново масло на тънка струя.
4
Разядката се поднася в купа, поръсена с лимоновия сок и кимиона и украсена със заделените маслини и шамфъстъци. Към тази разядка поднесете препечен хляб, намазан с маслиново масло и поръсен с черен пипер.