Пресен лук и чесън на фурна


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 350 г
    пресен лук
  • 2 глави
    чесън
  • 50 мл
    маслиново масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Пресният лук се почиства, едната глава чесън се разделя на скилидки, а другата се разполовява, без да се бели.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    В подходящ тиган се сипва маслиновото масло и в него се запържва лукът. Прибавя се чесънът и всичко се пържи около 3 минути, като се обръща периодично.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Запържените зеленчуци се прехвърлят в покрита с хартия за печене тава и се пекат в загрята на 180 °С фурна около 10 минути. Посоляват се, преди да се сервират.

Подобни рецепти