Пресният лук се почиства, едната глава чесън се разделя на скилидки, а другата се разполовява, без да се бели.
2
В подходящ тиган се сипва маслиновото масло и в него се запържва лукът. Прибавя се чесънът и всичко се пържи около 3 минути, като се обръща периодично.
3
Запържените зеленчуци се прехвърлят в покрита с хартия за печене тава и се пекат в загрята на 180 °С фурна около 10 минути. Посоляват се, преди да се сервират.
Съставки
Съставки за
Порции
350 г
пресен лук
2 глави
чесън
50 мл
маслиново масло
Приготвяне
1
Пресният лук се почиства, едната глава чесън се разделя на скилидки, а другата се разполовява, без да се бели.
2
В подходящ тиган се сипва маслиновото масло и в него се запържва лукът. Прибавя се чесънът и всичко се пържи около 3 минути, като се обръща периодично.
3
Запържените зеленчуци се прехвърлят в покрита с хартия за печене тава и се пекат в загрята на 180 °С фурна около 10 минути. Посоляват се, преди да се сервират.