Пресен лук и чесън на фурна


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

350 г
пресен лук
2 глави
чесън
50 мл
маслиново масло

Приготвяне

1
Пресният лук се почиства, едната глава чесън се разделя на скилидки, а другата се разполовява, без да се бели.
2
В подходящ тиган се сипва маслиновото масло и в него се запържва лукът. Прибавя се чесънът и всичко се пържи около 3 минути, като се обръща периодично.
3
Запържените зеленчуци се прехвърлят в покрита с хартия за печене тава и се пекат в загрята на 180 °С фурна около 10 минути. Посоляват се, преди да се сервират.

Подобни рецепти