Предястие с прошуто и салца от пъпеш


Време за приготвяне
50 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

600 г
хляб с дебела кора
200 г
ленти прошуто
80 г
сирене „Пармезан“
40 мл
червен винен оцет
20 мл
маслиново масло
200 г
пъпеш
1 бр.
малка глава червен лук
3 стръка
магданоз

Приготвяне

1
Лукът се реже на кубчета, посолява се и се залива с оцета. Оставя се така за 15 минути.
2
Хлябът се реже на парчета (пръчици), които се подреждат в тава, напръскват се с малко маслиново масло, поръсват се с настъргания пармезан и се пекат до златисто в загрята на 200 °С фурна с вентилатор.
3
Пъпешът се реже на малки кубчета, разбърква се с отцедения лук, наситнения магданоз, останалото маслиново масло, сол и черен пипер.
4
Запеченият хляб се покрива с ленти прошуто, поръсва се със салцата и се сервира.

Подобни рецепти