Предястие с прошуто и салца от пъпеш


Време за приготвяне
50 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 600 г
    хляб с дебела кора
  • 200 г
    ленти прошуто
  • 80 г
    сирене „Пармезан“
  • 40 мл
    червен винен оцет
  • 20 мл
    маслиново масло
  • 200 г
    пъпеш
  • 1 бр.
    малка глава червен лук
  • 3 стръка
    магданоз

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът се реже на кубчета, посолява се и се залива с оцета. Оставя се така за 15 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Хлябът се реже на парчета (пръчици), които се подреждат в тава, напръскват се с малко маслиново масло, поръсват се с настъргания пармезан и се пекат до златисто в загрята на 200 °С фурна с вентилатор.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Пъпешът се реже на малки кубчета, разбърква се с отцедения лук, наситнения магданоз, останалото маслиново масло, сол и черен пипер.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Запеченият хляб се покрива с ленти прошуто, поръсва се със салцата и се сервира.

Подобни рецепти