Питки с пресен лук на тиган


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Пица, паста и хляб

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 300 г
    брашно
  • 150 мл
    вода
  • 1 ч.л.
    сол
  • 3 с.л.
    олио
  • 1 връзка
    пресен лук

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се смесва със солта, залива се с горещата вода и се разбърква.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Замесва се тесто, оставя се да почине 1 час, след което се реже на 8 парчета. Всяко се разточва на тънко, намазва се с олио и се поръсва с наситнен пресен лук.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Навива се на руло, което се оформя като охлюв (подобно на вита баница). Отново се разточва.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Питките се пекат от двете страни в намазан с олио тиган.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    От това количество стават 8 питки.

Подобни рецепти