Пилешки шишчета "Терияки"
recipes.details.information.totalcookingtime
60 recipes.timeunit
recipes.details.information.difficulty
recipes.categoryinfo
recipes.details.ingredients.title
recipes.details.ingredients.for
recipes.details.ingredients.servings
700 г
пилешки гърди
150 г
сусам
30 мл
кокосово масло (олио)
20 мл
вода
20 мл
сладко оризово вино
20 г
кафява захар
1 щипка
чесън на прах
1 щипка
джинджифил на прах
recipes.details.steps.title
1
Продуктите за маринатата се разбъркват. Месото се реже на хапки и се маринова около 30 минути.
2
Изважда се и се нанизва на шишчета, като излишната течност се отцежда. Всяко шишче се овалва в микс от черен и бял сусам и се пържи в кокосовото олио от всички страни до златисто кафяво.
3
Поднася се веднага.