Пилешка мусака със спанак и ориз


Време за приготвяне
80 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    Пилешки бутчета
  • 100 г
    Ориз
  • 2 бр.
    Моркови (настъргани)
  • 1 глава
    Лук (нарязан)
  • 300 грама
    Пресен спанак
  • 700 мл.
    Вода/Пилешки бульон
  • 400 г, 2 бр., 1 с.л.
    За Заливката (кисело мляко, яйца, брашно)

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Сварете бутчетата, обезкостете и накъсайте месото. Запазете бульона.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Запържете морковите и лука. Добавете ориза и малко вода, след това спанака.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Прехвърлете сместа в тава. Добавете пилешкото месо. Налейте бульон, докато покрие сместа.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Печете на 180°C с вентилатор, докато оризът поеме течността.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Разбийте киселото мляко, яйцата и брашното за заливка.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Залейте мусаката и печете докато заливката стегне и стане златиста.

Подобни рецепти