Картофите се обелват и се нарязват на тънки до прозрачност филийки на ренде.
2
Подреждат се една до друга върху хартия за печене и се овкусяват със сол, маслиново масло и червен пипер.
3
Пекат се в загрята на 130 °С градуса фурна за 20–30 минути.
4
Сосът се приготвя, като орехите, печените червени чушки, галетата, чесънът, солта, лимоновият сок, кимионът, лютият червен пипер и маслиновото масло се пасират, докато се получи гладка смес.
5
Чипсът се сервира заедно със соса.
Съставки
Съставки за
Порции
1 кг
картофи
2 бр.
печени червени чушки
0.5 с. л.
галета
30 г
орехи
1 скилидка
чесън
1 щипка
смлян кимион
1 ч. л.
лимонов сок
1 щипка
лют червен пипер
1 ч. л.
маслиново масло
Приготвяне
1
Картофите се обелват и се нарязват на тънки до прозрачност филийки на ренде.
2
Подреждат се една до друга върху хартия за печене и се овкусяват със сол, маслиново масло и червен пипер.
3
Пекат се в загрята на 130 °С градуса фурна за 20–30 минути.
4
Сосът се приготвя, като орехите, печените червени чушки, галетата, чесънът, солта, лимоновият сок, кимионът, лютият червен пипер и маслиновото масло се пасират, докато се получи гладка смес.