Печурки по азиатски


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    печурки
  • 4 с.л.
    олио
  • 50 мл
    соев сос
  • 1 с.л.
    захар
  • 1 с.л.
    настърган джинджифил
  • 30 мл
    вермут

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    В малък съд се смесват соевият сос, вермутът, настърганият джинджифил и захарта. Слага се на слаб огън и се бърка непрекъснато, докато заври. Дърпа се от огъня и се оставя настрана да се охлади.
  2. accessibility.recipes.cookingstep

    Печурките се почистват и се режат на две, а по-големите на четири.

    Слагат се в широк съд със силно сгорещеното олио и се готвят, докато течността, която отделят, се изпари.

  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква внимателно. Готвят се, докато придобият златист цвят.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Сипва се сосът, разбърква се и съдът се дърпа от огъня. Ястието се сервира топло, поръсено с пресен магданоз, кориандър или мащерка – по желание.

Подобни рецепти