
Печурки по азиатски
Време за приготвяне
20 мин
Трудност
категория
- Предястия
- Вегетариански ястия
Съставки
Съставки за
Порции
1 кг
печурки
4 с.л.
олио
50 мл
соев сос
1 с.л.
захар
1 с.л.
настърган джинджифил
30 мл
вермут
Приготвяне
1
В малък съд се смесват соевият сос, вермутът, настърганият джинджифил и захарта. Слага се на слаб огън и се бърка непрекъснато, докато заври. Дърпа се от огъня и се оставя настрана да се охлади.
2
Печурките се почистват и се режат на две, а по-големите на четири.
Слагат се в широк съд със силно сгорещеното олио и се готвят, докато течността, която отделят, се изпари.
3
Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква внимателно. Готвят се, докато придобият златист цвят.
4
Сипва се сосът, разбърква се и съдът се дърпа от огъня. Ястието се сервира топло, поръсено с пресен магданоз, кориандър или мащерка – по желание.