Печени моркови с бурата и песто


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

300 f
моркови
2 скилидки
чесън
2 стръка
мащерка
150 г
сирене "Бурата"
10 стръка
пресен босилек
50 г
печени лешници
50 г
сирене „Пармезан“

Приготвяне

1
Фурната се загрява на 200°С. Подходяща тава се покрива с хартия за печене. Морковите се измиват, обелват се и се режат на пръчици.
2
Слагат се в средата на тавата, прибавят се счуканият чесън и мащерката, солта и черният пипер, и се поливат със зехтин. Разбъркват се леко с ръка и се разпределят равномерно в тавата. Пекат се за 20 минути.
3
Листата на босилека се откъсват и се слагат с останалите продукти за пестото в блендер. Смила се добре, до получаването на хомогенна текстура.
4
Печените моркови се сервират с „Бурата” и босилково песто, поръсени с балсамов оцет и печени лешници.

Подобни рецепти