Печени моркови с бурата и песто


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 300 f
    моркови
  • 2 скилидки
    чесън
  • 2 стръка
    мащерка
  • 150 г
    сирене "Бурата"
  • 10 стръка
    пресен босилек
  • 50 г
    печени лешници
  • 50 г
    сирене „Пармезан“

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Фурната се загрява на 200°С. Подходяща тава се покрива с хартия за печене. Морковите се измиват, обелват се и се режат на пръчици.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Слагат се в средата на тавата, прибавят се счуканият чесън и мащерката, солта и черният пипер, и се поливат със зехтин. Разбъркват се леко с ръка и се разпределят равномерно в тавата. Пекат се за 20 минути.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Листата на босилека се откъсват и се слагат с останалите продукти за пестото в блендер. Смила се добре, до получаването на хомогенна текстура.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Печените моркови се сервират с „Бурата” и босилково песто, поръсени с балсамов оцет и печени лешници.

Подобни рецепти