Печен патладжан по сардински


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 300 г
    патладжани
  • 50 мл
    маслиново масло
  • 4 стръка
    магданоз
  • 1 с. л.
    лимонов сок
  • 4 скилидки
    чесън

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Патладжаните се измиват и се подсушават с кухненска хартия. Почистват се от дръжките и се разрязват наполовина.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    С помощта на остър нож се правят дълбоки прорези в меката част, като решетка, като се внимава да не се пробие кората.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Патладжаните се посоляват леко и се оставят в цедка за 30 минути. След това се избърсват добре с кухненска хартия.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Намазват се леко с маслиново масло от всички страни и се подреждат в подходяща тава с отрязаната част нагоре.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Пекат се в загрята на 200°С фурна 30–35 минути, докато омекнат в средата.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Ситно нарязаните чесън и магданоз, лимоновият сок, малко сол и пипер се слагат в маслиновото масло.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Сместа се разбърква добре и се полива върху изпечените патладжани. Сервират се топли.

Подобни рецепти