Пастет от пилешки дробчета


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 кг
    пилешки дробчета
  • 280 г
    бекон
  • 300 г
    лук
  • 3 скилидки
    чесън
  • 200 мл
    амарето
  • 50 мл
    олио
  • 1 бр.
    багета
  • 500 г
    сладки ябълки
  • 100 г
    захар
  • 2 с.л.
    краве масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът и чесънът се почистват и се наситняват. Запържват се за 2–3 минути в олиото. Беконът се нарязва на кубчета и се добавя в тенджерата.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Слагат се дробчетата и се запържват за 5–6 минути. След това се налива амаретото и се разбърква. Оставя се да къкри до омекване на всички продукти.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Пасира се, докато се получи гладък пастет, и се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се да изстине.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Ябълките се обелват, избушват се с подходящ уред и се нарязват на шайби.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Багетата се нарязва на филии по диагонал, поръсват се със сол и маслиново масло и се запичат в загрята на 160°С фурна до зачервяване.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Маслото се загрява в тиган. Слагат се ябълките да се запържат, поръсват се със захарта, за да се карамелизират леко.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    В чиния се слагат 1–2 шайби ябълки и върху тях се поставя от пастета. Отстрани се подреждат печени филийки.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Украсява се с див лук.

Подобни рецепти