Пастет от пилешки дробчета


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

1 кг
пилешки дробчета
280 г
бекон
300 г
лук
3 скилидки
чесън
200 мл
амарето
50 мл
олио
1 бр.
багета
500 г
сладки ябълки
100 г
захар
2 с.л.
краве масло

Приготвяне

1
Лукът и чесънът се почистват и се наситняват. Запържват се за 2–3 минути в олиото. Беконът се нарязва на кубчета и се добавя в тенджерата.
2
Слагат се дробчетата и се запържват за 5–6 минути. След това се налива амаретото и се разбърква. Оставя се да къкри до омекване на всички продукти.
3
Пасира се, докато се получи гладък пастет, и се овкусява със сол и черен пипер. Оставя се да изстине.
4
Ябълките се обелват, избушват се с подходящ уред и се нарязват на шайби.
5
Багетата се нарязва на филии по диагонал, поръсват се със сол и маслиново масло и се запичат в загрята на 160°С фурна до зачервяване.
6
Маслото се загрява в тиган. Слагат се ябълките да се запържат, поръсват се със захарта, за да се карамелизират леко.
7
В чиния се слагат 1–2 шайби ябълки и върху тях се поставя от пастета. Отстрани се подреждат печени филийки.
8
Украсява се с див лук.

Подобни рецепти