Паста папарделе с калмари


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Пица, паста и хляб
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

4 бр.
туби от калмари
400 г
прясна паста „Папарделе”
200 г
брашно
500 мл
олио
50 мл
маслиново масло
1 бр.
тиквичка
200 г
чери домати
200 г
краве масло
20 г
солена аншоа
20 г
шалот
1 ч.л.
лют червен пипер
20 мл
коняк
0.5 връзка
копър
2 стръка
розмарин
0.5 връзка
магданоз
3 стръка
мащерка
20 г
каперси
1 бр.
лимон
1 бр.
портокал

Приготвяне

1
Аншоата, шалотът, копърът, розмаринът, магданозът, розмаринът, мащерката и каперсите се наситняват и се смесват с лимоновата, портокаловата кора и мекото масло. Оставя се настрана.
2
Калмарите се прорязват от вътрешната страна по диагонал и се нарязват на ленти около 1 см.
3
Половината от нарязаните калмари се овалват в брашно и се пържат в нагорещено до 180 градуса олио до златисто. Отцеждат се върху хартия и се поръсват със сол и червен пипер. Оставят се настрана.
4
Чери доматите се поръсват със сол и маслиново масло и се изпичат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.
5
От тиквичката, с помощта на лъжичка, се оформят топчета, които се запържват в маслиновото масло. Добавят се останалите калмари, сварената паста и накрая – ароматното масло.
6
Сервира като в чиния се слага от пастата, гарнира се с чери доматите, пържени калмари и стръкчета мащерка.

Подобни рецепти