Паста папарделе с калмари


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Рецептите на chef Ангелов
  • Пица, паста и хляб
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    туби от калмари
  • 400 г
    прясна паста „Папарделе”
  • 200 г
    брашно
  • 500 мл
    олио
  • 50 мл
    маслиново масло
  • 1 бр.
    тиквичка
  • 200 г
    чери домати
  • 200 г
    краве масло
  • 20 г
    солена аншоа
  • 20 г
    шалот
  • 1 ч.л.
    лют червен пипер
  • 20 мл
    коняк
  • 0.5 връзка
    копър
  • 2 стръка
    розмарин
  • 0.5 връзка
    магданоз
  • 3 стръка
    мащерка
  • 20 г
    каперси
  • 1 бр.
    лимон
  • 1 бр.
    портокал

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Аншоата, шалотът, копърът, розмаринът, магданозът, розмаринът, мащерката и каперсите се наситняват и се смесват с лимоновата, портокаловата кора и мекото масло. Оставя се настрана.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Калмарите се прорязват от вътрешната страна по диагонал и се нарязват на ленти около 1 см.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Половината от нарязаните калмари се овалват в брашно и се пържат в нагорещено до 180 градуса олио до златисто. Отцеждат се върху хартия и се поръсват със сол и червен пипер. Оставят се настрана.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Чери доматите се поръсват със сол и маслиново масло и се изпичат в предварително загрята на 180 градуса фурна за 10 минути.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    От тиквичката, с помощта на лъжичка, се оформят топчета, които се запържват в маслиновото масло. Добавят се останалите калмари, сварената паста и накрая – ароматното масло.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Сервира като в чиния се слага от пастата, гарнира се с чери доматите, пържени калмари и стръкчета мащерка.

Подобни рецепти