Паприковано месо за вино


Време за приготвяне
165 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

2 скилидки
чесън
1 бр.
морков
2 с.л.
олио
1 глава
лук
3 стръка
мащерка
1 кг
свинско контра филе
1 бр.
дафинов лист
0.5 ч.л.
чесън на прах
1 ч.л.
пипер меланж
1 ч.л.
смлян кориандър
1 ч.л.
сух риган
1 с.л.
морска сол
1 ч.ч.
зеленчуков бульон
0.25 глава
целина
1 ч.л.
червен пипер
1 ч.л.
семена от копър

Приготвяне

1
Месото се обезципява, оформя се правилно парче, а изрезките се запазват за друго ястие. Овкусява се със сол и черен пипер и се запържва в олиото от двете страни.
2
Слага се в керамичен съд и се налива бульонът.
3
Чесънът се смачква, морковите, лукът и целината се обелват и се нарязват на едро. Всички зеленчуци се добавят към месото. Прибавят се мащерката, риганът и дафиновият лист. Овкусява се със сол и черен пипер и се похлупва.
4
Пече се в загрята на 160°С фурна за 2 часа и 15 минути. Оставя се да се охлади.
5
Двата вида пипер, кориандърът, семената копър, чесънът на прах и морската сол се смесват и се счукват. Месото се овалва в готовата подправка.

Подобни рецепти