Панирано кисело мляко


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2.4 кг
    кисело мляко
  • 2 стръка
    пресен лук
  • 3 стръка
    пресен джоджен
  • 150 г
    брашно
  • 100 г
    галета
  • 3 бр.
    яйца
  • 0.5 ч. л.
    чесън на прах

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Киселото мляко се сипва в марля и се отцежда (между 6 и 8 часа). Овкусява се с наситнените лук и джоджен, чесъна, сол и черен пипер.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Разбърква се и с две потопени в олио лъжици (или с лъжица за сладолед) се оформят топки, които последователно се овалват в брашното, разбитите яйца, галетата, отново в яйцата и накрая в галета.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Пържат се на маслена баня до златисто.

Подобни рецепти