Панирани сирена


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 100 г
    сирене „Камамбер”
  • 100 г
    бяло саламурено сирене
  • 100 г
    кашкавал
  • 2 бр.
    яйца
  • 200 г
    галета
  • 200 г
    брашно

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Сирената се нарязват на хапки с големина по желание. Овалват се в брашното, след това в разбитите яйца, а накрая – в галета. Отново се овалват в брашното, потапят се в разбитите яйца и в галета.
  2. accessibility.recipes.cookingstep

    Пържат се на маслена баня до златисто. Към тях обикновено се поднася някакъв сос от плодове или боровинково сладко.


    Съвети за перфектен резултат:

    Сирената трябва да са студени – току-що извадени от хладилника. По-сухите сирена, като „Камамбер“, се мажат леко с вода, за да полепне по-добре брашното по тях. Не пренебрегвайте двойното паниране, защото по този начин сирената няма да се разтекат и ще имат хубава хрупкава коричка. Към брашното може да добавите сухи подправки по ваш вкус – риган, мащерка, чесън на прах и други.

Подобни рецепти