- 100 гсирене „Камамбер”
- 100 гбяло саламурено сирене
- 100 гкашкавал
- 2 бр.яйца
- 200 ггалета
- 200 гбрашно

Панирани сирена
Време за приготвяне
15 минТрудност
категория
- Предястия
- Вегетариански ястия
Съставки
Съставки за
Порции
- 100 гсирене „Камамбер”
- 100 гбяло саламурено сирене
- 100 гкашкавал
- 2 бр.яйца
- 200 ггалета
- 200 гбрашно
Приготвяне
- accessibility.recipes.cookingstepСирената се нарязват на хапки с големина по желание. Овалват се в брашното, след това в разбитите яйца, а накрая – в галета. Отново се овалват в брашното, потапят се в разбитите яйца и в галета.
- accessibility.recipes.cookingstep
Пържат се на маслена баня до златисто. Към тях обикновено се поднася някакъв сос от плодове или боровинково сладко.
Съвети за перфектен резултат:
Сирената трябва да са студени – току-що извадени от хладилника. По-сухите сирена, като „Камамбер“, се мажат леко с вода, за да полепне по-добре брашното по тях. Не пренебрегвайте двойното паниране, защото по този начин сирената няма да се разтекат и ще имат хубава хрупкава коричка. Към брашното може да добавите сухи подправки по ваш вкус – риган, мащерка, чесън на прах и други.