Панирани сирена
Време за приготвяне
15 мин
Трудност
категория
Съставки
Съставки за
Порции
100 г
сирене „Камамбер”
100 г
бяло саламурено сирене
100 г
кашкавал
2 бр.
яйца
200 г
галета
200 г
брашно
Приготвяне
1
Сирената се нарязват на хапки с големина по желание. Овалват се в брашното, след това в разбитите яйца, а накрая – в галета. Отново се овалват в брашното, потапят се в разбитите яйца и в галета.
2
Пържат се на маслена баня до златисто. Към тях обикновено се поднася някакъв сос от плодове или боровинково сладко.
Съвети за перфектен резултат:
Сирената трябва да са студени – току-що извадени от хладилника. По-сухите сирена, като „Камамбер“, се мажат леко с вода, за да полепне по-добре брашното по тях. Не пренебрегвайте двойното паниране, защото по този начин сирената няма да се разтекат и ще имат хубава хрупкава коричка. Към брашното може да добавите сухи подправки по ваш вкус – риган, мащерка, чесън на прах и други.