Панирани калмари с къри сос


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    калмари
  • 200 г
    брашно
  • 100 г
    майонеза
  • 100 г
    кисело мляко
  • 1 скилидка
    чесън
  • 200 мл
    вода
  • 1 ч. л.
    сол
  • 1 ч. л.
    риган
  • 1 ч. л.
    къри на прах

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Калмарите се почистват и се измиват. Нарязват се на шайби с дебелина около 1 см.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Брашното се смесва със солта и ригана. Олиото се сгорещява. Калмарите се овалват в брашнената смес и се пържат на маслена баня. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Кърито се сипва в касерола заедно с водата. Оставя се да къкри, докато се редуцира до 1/3.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    След това се прецежда и течността се смесва с майонезата, киселото мляко и стритата на паста с малко сол скилидка чесън. Овкусява се със сол и черен пипер. Калмарите се поднасят със соса.

Подобни рецепти