Калмарите се почистват и се измиват. Нарязват се на шайби с дебелина около 1 см.
2
Брашното се смесва със солта и ригана. Олиото се сгорещява. Калмарите се овалват в брашнената смес и се пържат на маслена баня. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
3
Кърито се сипва в касерола заедно с водата. Оставя се да къкри, докато се редуцира до 1/3.
4
След това се прецежда и течността се смесва с майонезата, киселото мляко и стритата на паста с малко сол скилидка чесън. Овкусява се със сол и черен пипер. Калмарите се поднасят със соса.
Съставки
Съставки за
Порции
4 бр.
калмари
200 г
брашно
100 г
майонеза
100 г
кисело мляко
1 скилидка
чесън
200 мл
вода
1 ч. л.
сол
1 ч. л.
риган
1 ч. л.
къри на прах
Приготвяне
1
Калмарите се почистват и се измиват. Нарязват се на шайби с дебелина около 1 см.
2
Брашното се смесва със солта и ригана. Олиото се сгорещява. Калмарите се овалват в брашнената смес и се пържат на маслена баня. Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
3
Кърито се сипва в касерола заедно с водата. Оставя се да къкри, докато се редуцира до 1/3.
4
След това се прецежда и течността се смесва с майонезата, киселото мляко и стритата на паста с малко сол скилидка чесън. Овкусява се със сол и черен пипер. Калмарите се поднасят със соса.