Пай с тиквички


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

8 бр.
точени кори
400 г
тиквички
125 г
краве масло
350 г
краве сирене
6 бр.
яйца
200 мл
животинска сметана
0.5 връзка
копър
0.5 ч. л.
чесън на прах

Приготвяне

1
Тиквичките се режат на кубчета, пържат се в 20 г от маслото за кратко, посоляват се.
2
Яйцата се разбиват, смесват се със сметаната, натрошеното сирене, наситнения копър, сухия чесън, сол, пипер и тиквичките. Разбъркват се.
3
Останалото масло се разтопява, корите се мажат с него и се подреждат една върху друга, като се слагат върху намокрен и намазан с масло лист пергаментова хартия.
4
Корите заедно с хартията се слагат в тава или тиган с термоустойчиви дръжки и дебело дъно, сипва се плънката, краищата се прехлупват навътре. Съдът се загрява на котлона за 5 минути, за да се запече долната кора. След това паят се пече в загрята на 180 °C фурна с вентилатор за около 40 минути.

Подобни рецепти