Пай с тиквички


Време за приготвяне
60 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 8 бр.
    точени кори
  • 400 г
    тиквички
  • 125 г
    краве масло
  • 350 г
    краве сирене
  • 6 бр.
    яйца
  • 200 мл
    животинска сметана
  • 0.5 връзка
    копър
  • 0.5 ч. л.
    чесън на прах

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Тиквичките се режат на кубчета, пържат се в 20 г от маслото за кратко, посоляват се.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се разбиват, смесват се със сметаната, натрошеното сирене, наситнения копър, сухия чесън, сол, пипер и тиквичките. Разбъркват се.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Останалото масло се разтопява, корите се мажат с него и се подреждат една върху друга, като се слагат върху намокрен и намазан с масло лист пергаментова хартия.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Корите заедно с хартията се слагат в тава или тиган с термоустойчиви дръжки и дебело дъно, сипва се плънката, краищата се прехлупват навътре. Съдът се загрява на котлона за 5 минути, за да се запече долната кора. След това паят се пече в загрята на 180 °C фурна с вентилатор за около 40 минути.

Подобни рецепти