Пъстри такос със зеленчуци


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 бр.
    авокадо
  • 200 г
    бял боб от консерва
  • 200 г
    царевица от консерва
  • 200 г
    домати
  • 1 бр.
    червена чушка
  • 1 глава
    лук
  • 1 скилидка
    чесън
  • 1 бр.
    люта чушка
  • 1 с. л.
    оцет
  • 1 ч. л.
    лют сос
  • 1 бр.
    лайм
  • 2 с. л.
    маслиново масло
  • 8 бр.
    тортили

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Бобът и царевицата се отцеждат.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът и чесънът се почистват и се режат на ситно. Лютата чушка се реже на тънки шайби, а чушката и доматите – на кубчета.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Маслиновото масло се загрява в голям съд, слага се ситно нарязаният лук, посолява се и се запържва до златисто. Прибавят се чесънът, доматите, лютата чушка, червената чушка и всичко се пържи още 5 минути. Овкусява се с лютия сос, оцета и кориандъра, разбърква се и съдът се дърпа от огъня. Полива се със сок от лайм и се посолява.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Авокадото се почиства, обелва и реже на тънки резени. Смесва се с боба и царевицата. Върху всяка тортила се поставя от приготвените зеленчуци и салцата. Отгоре се поръсват с листа босилек и по желание се сервират с резени лайм.

Подобни рецепти