Пъстри такос със зеленчуци


Време за приготвяне
15 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

2 бр.
авокадо
200 г
бял боб от консерва
200 г
царевица от консерва
200 г
домати
1 бр.
червена чушка
1 глава
лук
1 скилидка
чесън
1 бр.
люта чушка
1 с. л.
оцет
1 ч. л.
лют сос
1 бр.
лайм
2 с. л.
маслиново масло
8 бр.
тортили

Приготвяне

1
Бобът и царевицата се отцеждат.
2
Лукът и чесънът се почистват и се режат на ситно. Лютата чушка се реже на тънки шайби, а чушката и доматите – на кубчета.
3
Маслиновото масло се загрява в голям съд, слага се ситно нарязаният лук, посолява се и се запържва до златисто. Прибавят се чесънът, доматите, лютата чушка, червената чушка и всичко се пържи още 5 минути. Овкусява се с лютия сос, оцета и кориандъра, разбърква се и съдът се дърпа от огъня. Полива се със сок от лайм и се посолява.
4
Авокадото се почиства, обелва и реже на тънки резени. Смесва се с боба и царевицата. Върху всяка тортила се поставя от приготвените зеленчуци и салцата. Отгоре се поръсват с листа босилек и по желание се сервират с резени лайм.

Подобни рецепти