Картофите и целината се обелват и се режат на тънки пръчици. Слагат се в купа и се овкусяват със сол ичерен пипер, лука и чесъна на прах и пушения пипер.
2
Разбърква се добре.
3
Олиото се загрява в дълбок тиган и зеленчуците се пържат на два пъти. Отцеждат се и се поставят върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
4
В отделен съд в малко маслиново масло за кратко се сотира пюрираният чесън. Сипва се доматеното пюре, прибавят се доматената паста, мащерката и чилито, и сместа се готви, докато се редуцира леко при непрекъснато бъркане. Накрая се овкусява със сол ичерен пипер.
5
Зеленчуците се поднасят с пикантния сос.
Съставки
Съставки за
Порции
500 г
картофи
500 г
глава целина
1 ч. л.
лук на прах
1 ч. л.
чесън на прах
1 ч. л.
пушен червен пипер
250 мл
доматено пюре
1 с. л.
доматена паста
1 скилидка
чесън
Приготвяне
1
Картофите и целината се обелват и се режат на тънки пръчици. Слагат се в купа и се овкусяват със сол ичерен пипер, лука и чесъна на прах и пушения пипер.
2
Разбърква се добре.
3
Олиото се загрява в дълбок тиган и зеленчуците се пържат на два пъти. Отцеждат се и се поставят върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
4
В отделен съд в малко маслиново масло за кратко се сотира пюрираният чесън. Сипва се доматеното пюре, прибавят се доматената паста, мащерката и чилито, и сместа се готви, докато се редуцира леко при непрекъснато бъркане. Накрая се овкусява със сол ичерен пипер.