Пъпеш с прошуто


Време за приготвяне
10 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 1 бр.
    пъпеш
  • 200 г
    прошуто
  • 1 с. л.
    наситнен риган
  • 1 с. л.
    лимонов босилек
  • 150 г
    маслини (без костилки)
  • 150 г
    френско грозде
  • 2 с. л.
    студено пресовано маслиново масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Пъпешът се почиства и се охлажда добре.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    След това се нарязва на тънки резени, подрежда се в чиния и се връща в хладилника за един час.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Към охладения пъпеш се прибавят тънки резени прошуто, подправя се обилно с черен пипер, поръсва се със студено пресовано маслиново масло, риган и босилек. Сервира се с маслини и френско грозде.

Подобни рецепти