Пълнени сушени чушки


Време за приготвяне
90 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 12 бр.
    сушени чушки
  • 50 г
    сушени домати
  • 150 г
    маслини „Каламата“
  • 150 г
    зелени маслини (без костилки)
  • 1 глава
    лук
  • 2 скилидки
    чесън
  • 2 с. л.
    доматена паста (концентрат)
  • 250 г
    булгур
  • 1 връзка
    копър
  • 1 връзка
    магданоз
  • 100 мл
    олио

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Чушките се заливат с вряла вода и се оставят да омекнат.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът и чесънът се наситняват.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Маслините „Каламата“ се почистват от костилките и заедно със зелените маслини се нарязват. Сушените домати се накълцват.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Лукът и чесънът се запържват в 60 мл от олиото, към тях се добавят двата вида маслини, сушените домати и се запържват за кратко.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Слагат се доматеният концентрат и булгурът (трябва да е едър), наливат се 600 мл вода или зеленчуков бульон и се добавят измитите и наситнени копър и магданоз заедно с дръжките. Овкусява се с черен пипер.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Щом булгурът набъбне, съдът се оттегля от огъня. Булгурът трябва да е едър и да се приготвя с варене. Това количество плънка е достатъчно за 14 чушки.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Попарените чушки се отцеждат от водата и се пълнят с ароматната смес. Подреждат се в гювеч, сипват се 250 мл вода, поливат се с останалото олио и гювечът се похлупва.
  8. accessibility.recipes.cookingstep
    Пекат се на 220°С с вентилатор около 40 минути, като фурната не трябва да е загрята предварително.

Подобни рецепти