Пълнени печурки


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 20 бр.
    кафяви печурки
  • 250 г
    извара
  • 250 г
    сирене „Рикота”
  • 150
    бланширан спанак
  • 1 скилидка
    чесън
  • 2 с.л.
    песто „Росо”

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Изварата се намачква много добре, смесва се с пестото и се оставя настрана.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Рикотата се смесва със ситно нарязания спанак, пресования чесън, малко сол и черен пипер.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Гъбите се почистват, пънчетата се отстраняват и с помощта на клечка за зъби или малко шишче се надупчват.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене, и се поръсват с черен пипер. Пекат се в загрята на 200°С фурна за 10 минути.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Изваждат се от фурната и се посоляват. Половината гъби се пълнят със сместа от извара и песто, а останалите – със сместа от сирене „Рикота” и спанак.
  6. accessibility.recipes.cookingstep
    Гъбите с плънката от спанак се връщат в тавата и се пекат още 3–4 минути.
  7. accessibility.recipes.cookingstep
    Поднасят се топли, поръсен с подправки по избор.

Подобни рецепти