Пълнени печурки в бекон


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 10 бр.
    големи печурки
  • 125 г
    сирене „Моцарела“
  • 5 бр.
    сушени домати в олио (или песто от сушени домати)
  • 1 с.л.
    наситнен магданоз
  • 3 бр.
    пресен лук
  • 3 стръка
    пресен босилек
  • 1 ч.л.
    краве масло
  • 1 с.л.
    настъргано сирене „Грана падано”
  • 10 бр.
    тънки резени бекон

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Гъбите се почистват, обелват се, а пънчетата се отстраняват.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Шапките се пълнят със смес от моцарела, ситно нарязани сушени домати, билки, пера пресенлук, масло и настъргано сирене „Грана падано”.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Увиват се в бекон, който се закрепва с клечки за зъби, и се подреждат в тава, покрита с пергаментова хартия.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Пекат се в загрята на 200°С фурна около 15 минути.

Подобни рецепти