Пълнени печурки в бекон


Време за приготвяне
25 мин
Трудност

категория
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

10 бр.
големи печурки
125 г
сирене „Моцарела“
5 бр.
сушени домати в олио (или песто от сушени домати)
1 с.л.
наситнен магданоз
3 бр.
пресен лук
3 стръка
пресен босилек
1 ч.л.
краве масло
1 с.л.
настъргано сирене „Грана падано”
10 бр.
тънки резени бекон

Приготвяне

1
Гъбите се почистват, обелват се, а пънчетата се отстраняват.
2
Шапките се пълнят със смес от моцарела, ситно нарязани сушени домати, билки, пера пресенлук, масло и настъргано сирене „Грана падано”.
3
Увиват се в бекон, който се закрепва с клечки за зъби, и се подреждат в тава, покрита с пергаментова хартия.
4
Пекат се в загрята на 200°С фурна около 15 минути.

Подобни рецепти