Печурките се почистват и пънчетата се нарязват на ситно, а шапките се подреждат с отвора нагоре в подходяща тава, намазана с 1 с. л. маслиново масло. Гъбите се надупчват леко с вилица и се овкусяват със сол и черен пипер.
2
Беконът се реже на малки кубчета и заедно с наситнените пънчета и сушени домати се слага в загрят тиган с останалото маслиново масло.
3
Задушава се за няколко минути и се дърпа от огъня. Поръсва се чилито и се разбърква. С приготвената смес се пълнят гъбите. Поръсват се с настърганото сирене и се пекат в загрята на 200 °С фурна около 20 минути.
4
Поднасят се веднага с препечени филийки.
Съставки
Съставки за
Порции
600 г
големи печурки
150 г
бекон
150 г
настъргано сирене „Гауда”
50 г
сушени домати в маслиново масло
3 с. л.
маслиново масло
0.5 ч. л.
чили на прах
Приготвяне
1
Печурките се почистват и пънчетата се нарязват на ситно, а шапките се подреждат с отвора нагоре в подходяща тава, намазана с 1 с. л. маслиново масло. Гъбите се надупчват леко с вилица и се овкусяват със сол и черен пипер.
2
Беконът се реже на малки кубчета и заедно с наситнените пънчета и сушени домати се слага в загрят тиган с останалото маслиново масло.
3
Задушава се за няколко минути и се дърпа от огъня. Поръсва се чилито и се разбърква. С приготвената смес се пълнят гъбите. Поръсват се с настърганото сирене и се пекат в загрята на 200 °С фурна около 20 минути.