Пълнени печурки на фурна


Време за приготвяне
45 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 600 г
    големи печурки
  • 150 г
    бекон
  • 150 г
    настъргано сирене „Гауда”
  • 50 г
    сушени домати в маслиново масло
  • 3 с. л.
    маслиново масло
  • 0.5 ч. л.
    чили на прах

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Печурките се почистват и пънчетата се нарязват на ситно, а шапките се подреждат с отвора нагоре в подходяща тава, намазана с 1 с. л. маслиново масло. Гъбите се надупчват леко с вилица и се овкусяват със сол и черен пипер.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Беконът се реже на малки кубчета и заедно с наситнените пънчета и сушени домати се слага в загрят тиган с останалото маслиново масло.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Задушава се за няколко минути и се дърпа от огъня. Поръсва се чилито и се разбърква. С приготвената смес се пълнят гъбите. Поръсват се с настърганото сирене и се пекат в загрята на 200 °С фурна около 20 минути.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Поднасят се веднага с препечени филийки.

Подобни рецепти