Пълнени печурки
Време за приготвяне
25 мин
Трудност
категория
- Предястия
- Вегетариански ястия
Съставки
Съставки за
Порции
20 бр.
кафяви печурки
250 г
извара
250 г
сирене „Рикота”
150
бланширан спанак
1 скилидка
чесън
2 с.л.
песто „Росо”
Приготвяне
1
Изварата се намачква много добре, смесва се с пестото и се оставя настрана.
2
Рикотата се смесва със ситно нарязания спанак, пресования чесън, малко сол и черен пипер.
3
Гъбите се почистват, пънчетата се отстраняват и с помощта на клечка за зъби или малко шишче се надупчват.
4
Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене, и се поръсват с черен пипер. Пекат се в загрята на 200°С фурна за 10 минути.
5
Изваждат се от фурната и се посоляват. Половината гъби се пълнят със сместа от извара и песто, а останалите – със сместа от сирене „Рикота” и спанак.
6
Гъбите с плънката от спанак се връщат в тавата и се пекат още 3–4 минути.
7
Поднасят се топли, поръсен с подправки по избор.