
Пълнени гъби
Време за приготвяне
20 мин
Трудност
категория
- Предястия
- Вегетариански ястия
Съставки
Съставки за
Порции
500 г
кафяви печурки
100 г
синьо сирене
150 г
крем сирене
150 г
бекон на ленти
2 стръка
мащерка
1 стрък
розмарин
Приготвяне
1
Беконът се запича на скара, докато стане хрупкав. След това се наситнява.
2
Розмаринът и мащерката се наситняват и се смесват с крем сиренето и синьото сирене.
3
Гъбите се белят и пънчетата им се отстраняват. Намазват се със зехтин от външната страна и се овкусяват със сол и черен пипер.
4
Пълнят се със сместа от сирена и се пекат на скара или на фурна с грил програма. Когато са готови, се поръсват с бекона.