Доматите се измиват, отрязва се горната им част и се издълбават внимателно.
2
Краставицата се обелва, измива и нарязва на малки кубчета, а празът – на тънки филийки. Царевицата се отцежда и измива.
3
Рибните филета се накъсват на малки парченца.
4
Смесват се майонезата, сметаната, накълцаният чесън, краставицата, царевицата, празът и рибата. Прибавят се малко сол и черен пипер и се разбърква внимателно.
5
Издълбаните домати се пълнят с получената смес. Държат се в хладилник до момента на сервиране.
Съставки
Съставки за
Порции
8 бр.
домати
200 г
краставици
100 г
царевица от консерва
2 стръка
праз
75 г
майонеза
50 г
заквасена сметана
2 скилидки
чесън
1 бр.
консерва риба тон (филе)
Приготвяне
1
Доматите се измиват, отрязва се горната им част и се издълбават внимателно.
2
Краставицата се обелва, измива и нарязва на малки кубчета, а празът – на тънки филийки. Царевицата се отцежда и измива.
3
Рибните филета се накъсват на малки парченца.
4
Смесват се майонезата, сметаната, накълцаният чесън, краставицата, царевицата, празът и рибата. Прибавят се малко сол и черен пипер и се разбърква внимателно.
5
Издълбаните домати се пълнят с получената смес. Държат се в хладилник до момента на сервиране.