От доматите се отрязват капачета, а месестата част се издълбава. Наситненият чесън се задушава в 40 мл от маслиновото масло, прибавя се накълцаната вътрешност на доматите и се готви 5 минути. Прибавя се грахът, овкусява се със сол и черен пипер и се готви още 5 минути. Оставя се настрана да се охлади.
2
Рибата тон се отцежда и се прибавя към охладената смес. Слагат се настърганият пармезан и галетата и се разбърква. Доматите се пълнят със сместа и се поливат с останалия зехтин. Покриват се с капачетата и се поднасят.
Съставки
Съставки за
Порции
4 бр.
домати
200 г
консерва риба тон (филе)
60 г
грах
1 скилидка
чесън
40 г
сирене „Пармезан“
40 г
галета
60 мл
маслиново масло
Приготвяне
1
От доматите се отрязват капачета, а месестата част се издълбава. Наситненият чесън се задушава в 40 мл от маслиновото масло, прибавя се накълцаната вътрешност на доматите и се готви 5 минути. Прибавя се грахът, овкусява се със сол и черен пипер и се готви още 5 минути. Оставя се настрана да се охлади.
2
Рибата тон се отцежда и се прибавя към охладената смес. Слагат се настърганият пармезан и галетата и се разбърква. Доматите се пълнят със сместа и се поливат с останалия зехтин. Покриват се с капачетата и се поднасят.