Пълнени домати с риба тон и грах


Време за приготвяне
40 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Рибни ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 4 бр.
    домати
  • 200 г
    консерва риба тон (филе)
  • 60 г
    грах
  • 1 скилидка
    чесън
  • 40 г
    сирене „Пармезан“
  • 40 г
    галета
  • 60 мл
    маслиново масло

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    От доматите се отрязват капачета, а месестата част се издълбава. Наситненият чесън се задушава в 40 мл от маслиновото масло, прибавя се накълцаната вътрешност на доматите и се готви 5 минути. Прибавя се грахът, овкусява се със сол и черен пипер и се готви още 5 минути. Оставя се настрана да се охлади.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Рибата тон се отцежда и се прибавя към охладената смес. Слагат се настърганият пармезан и галетата и се разбърква. Доматите се пълнят със сместа и се поливат с останалия зехтин. Покриват се с капачетата и се поднасят.

Подобни рецепти