Омлет с песто и спанак


Време за приготвяне
7 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 2 бр.
    яйца
  • 1 ч.л.
    олио
  • 1 шепа
    бейби спанак
  • 1 ч.л.
    краве масло
  • 2 ч.л.
    песто „Дженовезе”

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Спанакът се нарязва или се накъсва.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Яйцата се разбиват в купа и се овкусяват със сол и черен пипер.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    В нагорещен тиган се слагат няколко капки олио и се добавя маслото. Когато се разтопи, се сипват яйцата и се пържат на умерен огън, като леко се разбъркват с шпатула от края на съда към средата.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    След 1–2 минути в едната половина на омлета се сипва пестото. Когато се разтопи, се слага шепа спанак, омлетът се прегъва внимателно, поръсва се с наситнен пресен лук и се сервира веднага.

Подобни рецепти