Яйцата се разбиват в купа и се овкусяват със сол и черен пипер.
3
В нагорещен тиган се слагат няколко капки олио и се добавя маслото. Когато се разтопи, се сипват яйцата и се пържат на умерен огън, като леко се разбъркват с шпатула от края на съда към средата.
4
След 1–2 минути в едната половина на омлета се сипва пестото. Когато се разтопи, се слага шепа спанак, омлетът се прегъва внимателно, поръсва се с наситнен пресен лук и се сервира веднага.
Съставки
Съставки за
Порции
2 бр.
яйца
1 ч.л.
олио
1 шепа
бейби спанак
1 ч.л.
краве масло
2 ч.л.
песто „Дженовезе”
Приготвяне
1
Спанакът се нарязва или се накъсва.
2
Яйцата се разбиват в купа и се овкусяват със сол и черен пипер.
3
В нагорещен тиган се слагат няколко капки олио и се добавя маслото. Когато се разтопи, се сипват яйцата и се пържат на умерен огън, като леко се разбъркват с шпатула от края на съда към средата.
4
След 1–2 минути в едната половина на омлета се сипва пестото. Когато се разтопи, се слага шепа спанак, омлетът се прегъва внимателно, поръсва се с наситнен пресен лук и се сервира веднага.