Моркови в масло


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

800 г
моркови
80 мл
лимонов сок
0.2 ч.л.
настъргано индийско орехче
75 г
краве масло
2 с.л.
наситнен магданоз
0.5 ч.л.
наситнена мащерка

Приготвяне

1
Морковите се почистват и се режат на жулиен. Слагат се в съд с вряща вода за около 7–8 минути.
2
Изваждат се, отцеждат се и за кратко се запържват в сгорещеното масло – колкото да променят цвета си. Прибавят се щипка сол, черен пипер, индийското орехче, магданозът и мащерката и всичко внимателно се разбърква.
3
Сместа се запържва за кратко, след което се прибавя лимоновият сок. Дърпа се от огъня и се сервира с печено или варено месо.

Подобни рецепти