Морковите се почистват и се режат на жулиен. Слагат се в съд с вряща вода за около 7–8 минути.
2
Изваждат се, отцеждат се и за кратко се запържват в сгорещеното масло – колкото да променят цвета си. Прибавят се щипка сол, черен пипер, индийското орехче, магданозът и мащерката и всичко внимателно се разбърква.
3
Сместа се запържва за кратко, след което се прибавя лимоновият сок. Дърпа се от огъня и се сервира с печено или варено месо.
Съставки
Съставки за
Порции
800 г
моркови
80 мл
лимонов сок
0.2 ч.л.
настъргано индийско орехче
75 г
краве масло
2 с.л.
наситнен магданоз
0.5 ч.л.
наситнена мащерка
Приготвяне
1
Морковите се почистват и се режат на жулиен. Слагат се в съд с вряща вода за около 7–8 минути.
2
Изваждат се, отцеждат се и за кратко се запържват в сгорещеното масло – колкото да променят цвета си. Прибавят се щипка сол, черен пипер, индийското орехче, магданозът и мащерката и всичко внимателно се разбърква.
3
Сместа се запържва за кратко, след което се прибавя лимоновият сок. Дърпа се от огъня и се сервира с печено или варено месо.