Моркови в масло


Време за приготвяне
30 мин
Трудност

категория
  • Предястия
  • Вегетариански ястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 800 г
    моркови
  • 80 мл
    лимонов сок
  • 0.2 ч.л.
    настъргано индийско орехче
  • 75 г
    краве масло
  • 2 с.л.
    наситнен магданоз
  • 0.5 ч.л.
    наситнена мащерка

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Морковите се почистват и се режат на жулиен. Слагат се в съд с вряща вода за около 7–8 минути.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Изваждат се, отцеждат се и за кратко се запържват в сгорещеното масло – колкото да променят цвета си. Прибавят се щипка сол, черен пипер, индийското орехче, магданозът и мащерката и всичко внимателно се разбърква.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Сместа се запържва за кратко, след което се прибавя лимоновият сок. Дърпа се от огъня и се сервира с печено или варено месо.

Подобни рецепти