Моркови темпура


Време за приготвяне
20 мин
Трудност

категория
  • Вегетариански ястия
  • Предястия

Съставки

Съставки за
 
Порции

  • 300 г
    моркови
  • 1 бр.
    жълтък
  • 1 ч. ч.
    фино брашно
  • 1 ч. ч.
    вода
  • 1 щипка
    сол

Приготвяне

  1. accessibility.recipes.cookingstep
    Морковите се измиват и се режат на пръчици.
  2. accessibility.recipes.cookingstep
    Жълтъкът се смесва с ледено студената вода, брашното и солта, и всички съставки се разбъркват за кратко. Подходяща мазнина за пържене е кокосово масло.
  3. accessibility.recipes.cookingstep
    Част от морковите се потапят в приготвената панировка „Темпура” и се пържат за кратко в сгорещената мазнина.
  4. accessibility.recipes.cookingstep
    Изваждат се върху кухненска хартия, за да се отцедят. По същия начин се пържат и останалите.
  5. accessibility.recipes.cookingstep
    Ястието се сервира веднага със сос по избор.

Подобни рецепти